3 Temmuz 2010 Cumartesi

GEBZE TİCARET ODASI'NDA YAPILAN SEMİNER HABERİ


28 Haziran 2010 tarihinde Gebze Ticaret Odası'nda yapılan KOBİ'lerin Güncel Vergi Finansman Sorunları konulu seminerin Gebze'de çıkan Hedef Gazetesinin yayınladığı haber:
GTO'da Muhasebe semineri verildi!

Dr. Mustafa Alpaslan Gebze Ticaret Odası (GTO) Meclis Salonu'nda "Küçük ve Orta İşletmelerin güncel vergi sorunlarına bakış ve KOBİ yönetici ve Ortaklarına temel tavsiyeler"adlı seminer verdi.

MUHASABECİLİK DEĞİŞİYOR, GELİŞİYOR

Dr. Mustafa Alpaslan'ın verdiği seminere KOBİ muhasebecileri katıldı. Dr. Mustafa Alpaslan genel muhasebe hakkında bilgiler verdi. "Türkiye'de Muhasebecilik değişiyor, farklılaşıyor" diyen Dr. Mustafa Alpaslan şöyle konuştu;"KOBİ'lerde muhasebe sorumluları ile Finans sorumluları genelde aynı işi yapıyorlar, bundan dolayı KOBİ'ler zaman zaman sıkıntıya giriyorlar. Benim tavsiyem kesinlikle Muhasebeci ile Finans sorumlusu ayrı olmalı. muhasebeciler kesinlikle fiş ve yevmiye kayıtlarını tutmalıdırlar. Muhasebecilik çok önemli bir kurum. Muhasebe KOBİ'nin can damarıdır." dedi.

BİRÇOK KONUDA BİLGİ VERDİ

Dr. Mustafa Alpaslan: Ambar sayımı, Envanter Defteri, randuman kontrolü, Muhasebe ve Finans çalışanları bölümlerinin paylaşım ve ayrımı, iç denetim, belge akış ve onay prosesleri, Muhasebe fişleri ve yevmiye kayıtları, kanuni defterlerin pirint edilmesi, her yıl sonunda irsaliye ve fatura envanteri yapılması, Karar ve pay defteri, Ticaret sicilinde ilan, Ödemelerde banka ve çek kullanımı, Şirketin evrak kayır defteri, Mücbir durumlarda ilk kurtarılacak şey, Vergi incelemeleri, Şirket hisselerinin alım ve satımlarında devirler, Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları, Yeni sosyal güvenlik kapsamındaki gelişmeler. Varlık barışında son durum gibi konularda bilgilendirme yaptı. Seminerde karşılıklı bazı konular hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

LEBİB YALKIN MEVZUAT DERGİSİ 2010 TEMMUZ SAYI:79
Amme Borçlusunun Haline Münasip Tek Evi Satılamaz
Mustafa ALPASLAN
Eda KAYA


YAKLAŞIM DERGİSİ TEMMUZ 2010, SAYI:211, YIL:18
(E-YAKLAŞIM)
Varislerin murisin Borçlarından Sorumluluğu ve
Vergi Alacağının Tahsili
Dr. Mustafa ALPASLAN (SMMM)
Eda KAYA (Denetçi)