26 Şubat 2010 Cuma

2008 – 2009 TAKVİM YILI BOYUNCA MESLEKTAŞLARI BİLGİLENDİRME AÇISINDAN YAPILAN SEMİNERLERİMİZ


2008 – 2009 TAKVİM YILI BOYUNCA MESLEKTAŞLARI BİLGİLENDİRME AÇISINDAN YAPILAN SEMİNERLERİMİZ



11 Haziran 2008 tarihinde “VERGİ İHTİLAFLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI” semineri DEVAK Otelde Prof. Dr. Şükrü KIZILOT – Prof. Dr. Yusuf KARAKOÇ - Prof. Dr. Metin TAŞ - Av. Mahmut SEKDUR - Dr. Mustafa ALPASLAN SMMM- Doç. Dr. Mustafa SAKAL’ın sunumunda yapılmıştır.


20 Haziran 2008 tarihinde yapılan “ANONİM VE LİMİTED ŞİRKET KANUNİ TEMSİLCİLERİ YÖNÜNDEN 5766 SAYILI TORBA YASA İLE GETİRİLEN YENİ SORUMLULUKLARI NELERDİR?” konulu seminer DEHAMER işbirliği ile Dr. Mustafa ALPASLAN, YMM Tayfun ŞENOL, Av. Eda BAYSAL, SMMM Mehmet ÇABUK, Prof. Dr. Yusuf KARAKOÇ, Av.Yrd.Doç.Dr.Vural SEVEN’in sunumları ile EBSO Meclis Salonunda gerçekleştirilmiştir.


2009 Nisan-Mayıs-Haziran aylarında çeşitli odalarda yapılan “VERGİ VE CEZALARDA MESLEK MENSUPLARININ MÜTESELSİL SORUMLULUK RAPORLARI İLE 6183 SAYILI KANUN UYGULAMASI” konulu seminere Akın Gencer ŞENTÜRK - Dr. Mustafa ALPASLAN - Doç. Dr. Mustafa SAKAL – Av. F.Eda BAYSAL konuşmalarını yaparak gerçekleşmiştir. Bu seminerin gerçekleştiği odalar:

1- Antalya SMMM Odası’nda 07.04.2009 tarihinde Başkan Mustafa ERDEM'in şahsında ve Oda Sekreteri Emrullah Tayfun ÇAVDAR’ında katkılarıyla başarılı bir seminer gerçekleştirilmiş oldu.


2- Kütahya SMMM Odası’nda 29.04.2009 tarihinde Başkan Necmi POLAT'ın şahsında ve Oda Sekreteri Sn. Metin ŞAFAK ve bir önceki dönem Oda Başkanı Sn. Osman CENGİZ ve diğer tüm konukseverliklerin katılımı ile yapılan bir seminerdir.


3- Bolu SMMM Odası’nda 07.05.2009 tarihinde Köroğlu Otel'de yapıldı. Başkan Necmi TUNCA'nın şahsında gerçekleşti. Bu konuda ayrıca Bolu Köroğlu Gazetesinde Muhasebeciler Bilgilendirildi başlıklı haberi de yer almaktadır.


4- Muğla SMMM Odası’nda 19.06.2009 tarihinde yapıldı. Başkan Hasan DEMİR'in şahsında başarılı bir seminer oluştu.


18.11.2009 tarihinde “KAÇAKÇILIK SUÇLARI VE NAYLON FATURA İHTİLAFLARI” konulu seminer İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda Adnan YILDIRIM’ın açılış konuşmasıyla ve Prof. Dr. Şükrü KIZILOT - Prof. Dr. Metin TAŞ - YMM Orhan ÜNLÜEROĞLUGİL - Akın Gencer ŞENTÜRK - Dr. Mustafa ALPASLAN – Av. Mahmut SEKDUR’un ele aldığı vergi sorunlarından bahsetmişlerdir.


25.12.2009 tarihinde “GÜNCEL VERGİ SORUNLARI: SAHTE FATURA KULLANIMI İLE İLGİLİ İHTİLAFLARI” konulu seminer EBSO Meclis Salonunda Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Yusuf KARAKOÇ’un yaptığı Dr. Mustafa ALPASLAN – Av. Akın Gencer ŞENTÜRK – YMM Turgut EKİN – Av. Eda BAYSAL’ın ele aldığı güncel vergi sorunlarına değinerek yılın son semineriyle birlikte ilgililere bilgiler vermişlerdir.