8 Aralık 2009 Salı

LEBİB YALKIN MEVZUAT DERGİSİ 2009 ARALIK


LEBİB YALKIN MEVZUAT DERGİSİ 2009 ARALIK

Vergi (Ceza) Hukuku Yönünden Bir Suç Olarak “Hesap ve Muhasebe Hilesi” (II)
Akın Gencer ŞENTÜRK – Mustafa ALPASLAN

YAKLAŞIM DERGİSİ 2009 ARALIK


YAKLAŞIM DERGİSİ 2009 ARALIK

"Hisse Senedi (ve İlmühaber) Satış ve Teslimlerinde, KDV Kanunu’nda Yer Alan Üç Farklı Hükmün Hangisinin Uygulanacağı"
Akın Gencer ŞENTÜRK

"Kamu Alacaklarının Yeni Ödeme Emri İle Takibi (E-Yaklaşım)"
Dr. Mustafa ALPASLAN - Eda KAYA

YAKLAŞIM DERGİSİ 2009 KASIM


YAKLAŞIM DERGİSİ 2009 KASIM

Derginin bu sayısında bir çok çalışma yanında aşağıdaki makalemizde yer alıyor. (E-Yaklaşım)

"Hesap ve Muhasebe Hileleri, Soyut Bir Kavram Olarak Temel Hukuki İlkelere Aykırılıklar İçermekte midir? (E- Yaklaşım)"
Dr. Mustafa ALPASLAN-Akın Gencer ŞENTÜRK

"Yeni varlık Barışı Mükelleflere Ne Gibi Menfaat Sağlıyor? (E-Yaklaşım)"
Dr. Mustafa ALPASLAN - Eda KAYA

LEBİB YALKIN MEVZUAT DERGİSİ 2009 KASIM


LEBİB YALKIN MEVZUAT DERGİSİ 2009 KASIM


Vergi Ceza Hukuku Yönünden Bir Suç Olarak “Hesap ve Muhasebe Hilesi” I
A. Gencer ŞENTÜRK – Mustafa ALPASLAN

18 KASIM 2009 TARİHİNDE KAÇAKÇILIK SUÇLARI VE NAYLON FATURA İHTİLAFLARI SEMİNERİ YAPILDI


18 KASIM 2009 TARİHİNDE KAÇAKÇILIK SUÇLARI VE NAYLON FATURA İHTİLAFLARI SEMİNERİ YAPILDI


18 Kasım 2009 tarihinde düzenlenen seminer, İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) düzenlendi. Açılış konuşmasını İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem DEMİRTAŞ yaptı. DEMİRTAŞ toplantının açılış konuşmasında Varlık Barışından sonra Borç Barışı da istediklerini ve vergi borçlarına uygulanan aylık %2,5 oranındaki faizin indirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca İZTO Genel Sekreteri Adnan YILDIRIM da, vergi kitaplarında standart bir uygulamanın bulunmadığına dikkat çekerek, vergi konusunda naylon fatura gibi ihtilaflar konusunda yargının da çok farklı uygulamalarının olduğunu ve ciddi mağduriyet yaratan bu durumun çözülmesi gerektiğini ifade etmiştir.


Konuşmacılar arasında; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü KIZILOT, Gazi Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin TAŞ, Yeminli Mali Müşavir ve Adli Yargı Bilirkişisi Orhan ÜNLÜEROĞLUGİL, Avukat Mahmut SEKDUR ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Dr. Mustafa ALPASLAN’ın katıldığı seminerde güncel gelişmeler ve naylon fatura kavramları ele alındı.


Prof. Dr. Şükrü KIZILOT konuşmasında; Güncel Mali Sorunlar, Şirket Hissesi Satışında KDV, Gelir ve Kurumlar Vergisi, Kod Uygulaması ve Varlık Barışı, Prof. Dr. Metin TAŞ; Ceza Yargılaması Süreci, Kaçakçılık Suçunda Kovuşturma, İddianame, Mütaalanın Dava Şartı Olması, Görevli ve Yetkili Mahkeme, İdari Yargı Kararlarının Etkisi ve Verilecek Cezalar, Orhan ÜNLÜEROĞLUGİL; Sahte fatura, yanıltıcı fatura, muhteviyatı itibariyle sahte ve yanıltıcı fatura kavramları üzerinde durmuştur. Av. Mahmut SEKDUR; Vergi Mahkemesi ve Yargılama Süreci ve son olarak da Dr. Mustafa ALPASLAN; Vergi Mükelleflerine ve Şirket Yöneticilerine 17 Aforizma veya 17 Temel Tavsiyeler üzerinde durarak özellikle işletme sahip ve yöneticilerine yönelik konuşmalarını sunmuşlardır.


Ayrıca katılımcılara ve izleyicilere seminer sonunda katılım belgeleri ve Prof. Dr. Şükrü KIZILOT-Av. Zuhal KIZILOT, Mehmet YAŞİN, Doç. Dr. Mustafa SAKAL – Dr. Mustafa ALPASLAN ve Av. Akın Gencer ŞENTÜRK’ün kitapları ücretsiz dağıtılmıştır.


VERGİLER ÖZGÜN SİRKÜLER

EDA KAYA