7 Eylül 2009 Pazartesi

KİTAP 3. BASKINI YAPTI...




VERGİ CEZA HUKUKU UYGULAMASINDA BİR FENOMEN: HESAP VE MUHASEBE HİLESİ
Dr. Mustafa ALPASLAN ve Av. Akın Gencer ŞENTÜRK ile birlikte ele alınan çalışma birinci baskının bitimi üzerine geliştilmiş ikinci baskıya özel bölüm eklenerek bilgilerinize sunmuşlardır...
İKİNCİ BASKIYA ÖNSÖZ


Tarık Zafer TUNAYA, bir etüdünün sonunda “Müşahadeler ve Tezler” başlığı altında şunları söylemiş :

“…İlk müşahademiz odur ki, bu toplumu, yani kendimizi tanıtmak bakımından derinlere inmemekteyiz. Şair, romancı, sosyolog, tarihçi, hukukçu, iktisatçı, tecrubi psikolog, ilim adamı olarak vardığımız sonuçlar mahduttur ve aşağı yukarı birbirinden farksız olmaktadır. Şu halde incelemelerimiz yetersizdir. Kendimizi henüz keşfetmiş, fert ve toplum olarak ilmi bir zihniyetle tanışmış değiliz. Monografilerimiz azdır. Hepimizin faydalandığı kaynaklar hemen hemen aynıdır. Bir anayasa, tecrubi psikoloji, sosyoloji etüdünde birbirinden farklı sonuçlar azdır….”

İşte bu yüzden herkesin bildiğini düşündüğünü farklı yol ve yöntemlerle ve belki de farklı sonuçlarla söyleyebilmek için yola çıktığımız çalışmamızın ilk baskısı on gün gibi kısa bir sürede tükendi. Kitapla ilgili okurdan geri dönüşler de oldukça hızlı oldu. Her eleştiri ve görüşü ciddiye aldık, elimizden geldiğince bu baskıda eksiklikleri gidermeye çalıştık.

Buna rağmen, bir yandan “vergi hukuku” veya “ceza mahkemelerinde yargılanacak vergi suçları” konusunda değerli hocalarımız tarafından kaleme alınmış çok sayıda eser bulunması, diğer yandan ise kitabın hacmi ve özel olarak yoğunlaştığımız “hesap ve muhasebe hilesi” konusundan uzaklaşma endişemiz nedeniyle yine de bazı konulara temas etmemiş olmamız mümkündür.

Çok sayıda eserinden yararlandığımız, yanı sıra eleştiri ve önerileriyle de bizlere ışık tutan Sayın Hocamız Prof. Dr. Şükrü KIZILOT’un da ifade ettiği gibi “kitaplar da tıpkı insanlar gibi, zamanla olgunlaşıyor…”

Kitabın “bu çerçevede” amacına ulaşmasını ve okura yararlı olmasını umuyor; uyarı ve eleştirileri ile katkıda bulunacaklara şimdiden teşekkür ederiz.


İÇİNDEKİLER


BÖLÜM-I
Muhasebe – Muhasebeci ve Defterler

BÖLÜM-II
Temel Muhasebe İlkeleri – Mali Tablolar

BÖLÜM-III
Vergi Hukuku Yönünden Bir Suç Olarak Hesap
ve Muhasebe Hilesi

BÖLÜM-IV
Yanılsamalar

BÖLÜM-V
Konunun Bir Bütün Halinde Değerlendirilmesi

BÖLÜM-VI
Sonuç

ÖZEL BÖLÜM
İştirak ve Müteselsil Sorumluluk

Hiç yorum yok: