31 Aralık 2009 Perşembe

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN....


Yeni yılınızı tüm yüreğimle kutlar daha nice yıllar sağlıkla başarıyla sevdiklerinizle birlikte görmenizi ve geçirmenizi diliyorum... Dün rüya, yarın hayaldir... Rüyayı mutlu, hayali umutlu yapan bugündür, gönlünüz neyin özlemini çekiyorsa yarınlar size onu getirsin... YENİ YILIN IZ KUTLU OLSUN.....



VERGİLER ÖZGÜN SİRKÜLER

Yayın Kurulu



28 Aralık 2009 Pazartesi

BASIN BÜLTENİ: GÜNCEL VERGİ SORUNLARI (UYGULAMALI) SEMİNERİ

GÜNCEL VERGİ SORUNLARI (UYGULAMALI) SEMİNERİ

BASIN BÜLTENİ

İzmir, 25 Aralık 2009


İşadamlarının vergi konularında aydınlatılması ve sorunlarının giderilmesi, firma stratejilerini sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve karlılığın yükseltilmesi açısından önemlidir.


İlimizdeki işadamlarını bu hassas konuda bilgilendirmek amacıyla EBSO toplantı salonunda 25 Aralık 2009 günü Güncel Vergi Sorunları (Uygulamalı) başlıklı bir seminer düzenlendi.


EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan ÇİÇEKÇİ’nin konuşmasıyla açılan seminerin oturum başkanlığını, DEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf KARAKOÇ yaptı. Konuşmacılar Av.Akın Gencer ŞENTÜRK, YMM Turgut EKİN, SMMM Dr. Mustafa ALPASLAN ve Av. Eda BAYSAL, uzmanlıklarıyla katılımcıları, çok yönlü bilgilendirdiler.


Seminerde yatırım indirimleri, şirket hisse ve hisse senedi satışlarının vergisel durumu, ücretlilerde vergi iadesi, varlık barışı, vergi incelemesi, sahte fatura düzenlenmesi ve kullanılmasında KOD uygulamaları, kaçakçılık suçları, naylon fatura, anonim şirketlerde yönetim kurulu üyelerinin ve limited şirket müdürlerinin vergi ve ceza sorumlulukları gibi işadamlarımızı çok yakından ilgilendiren güncel konular ayrıntılı bir şekilde ele alındı.


Katılan işadamlarımızın, ticari ve sınai faaliyetlerini sürdürürken karşılaştıkları sorunlar ve bunların nasıl giderebileceklerine ilişkin soruları, uzman konuşmacılar tarafından cevaplandırıldı.


Toplantıyı değerlendiren çeşitli işadamı, bürokrat, yönetici ve akademisyenler, özellikle güncel örneklerle uygulamaya ağırlık verilmesinin; konuların hukuki-mali-uygulama yönleriyle bütünsel olarak ele alınmasının çok yararlı olduğunu; soruların ve cevapların hem sorunların çözümünü, hem de katılımcılar arasında bilgi paylaşımı sağladığını; toplantının bir seminerden çok interaktif bir danışmanlık hizmeti şeklinde sürdüğünü belirttiler.


Seminer sonrasında katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.


VERGİLER ÖZGÜN SİRKÜLER

EDA KAYA